CIDESCO – COMITÈ INTERNATIONAL D`ESTHETIQUE (CIDESCO)

CIDESCO er en av verdens eldste bransjeorganisasjoner, og regnes som den mest prestisjetunge internasjonale organisasjonen innen hudpleie-, spa- og velværebransjen. CIDESCO, med sekretariat i Sveits, arbeider for å fremme kvalitet og kompetanse på skoler og klinikker i over 40 land på 5 kontinenter. Med Cidescodiplom stiller du først i rekken ved jobbsøknader hos ledende klinikker og spa, og hs andre med spennende jobbmuligheter innen bransjen. Diplomet sertifiserer at du har gjennomført og bestått en internasjonal utdanning i verdensklasse.

Hud og Spa Akademiet er godkjent og anerkjent av CIDESCO. Skolens rektor Vibeke Dahl er internasjonal Cidesco sensor. Cidesco-godkjente skoler tilbyr internasjonalt anerkjente CIDESCO-standarder og kvalifikasjoner i prestisjefylte treningsprogrammer innen:

  • Hud- og kroppspleie
  • Spa
  • Aromaterapi
  • Epilasjon
  • Make-up
  • Business & Management

CIDESCO`s hovedintensjon er å kontinuerlig videreutvikle bransjen og deg som terapeut til det aller høyeste internasjonale nivå, gjennom godkjenning og inspeksjon av verdens ledende skoler og klinikker. Det lønner seg for deg å gjennomføre en Cidesco-godkjent utdanning, og oppnå det prestisjefylte Cidesco diplomet!

CIDESCO PRAKTISKE KRAV:
Studentene må fullføre et studie på minst 1280 timer i praktisk og teoretisk arbeid på en CIDESCO-godkjent.
Studentene må ikke ha mer enn 100 timer fravær i løpet av studietiden.

CIDESCO EKSAMEN I HUDPLEIE:
Etter avsluttet utdannelse gjennomfører studentene CIDESCO-eksamen som består av:

  • Ansiktsbehandling, permanentfarve av vipper og bryn med styling, manicure/pedicure og makeup
  • Kroppsbehandling med kroppsmassasje og voksbehandling
  • Prosjektoppgave
  • Skriftlig MCQ eksamen med 100 spørsmål og 4 mulige svaralternativer.

PROSJEKTOPPGAVEN:
Som en del av studiet på Hud og Spa Akademiet, og for å kunne ta Cidesco eksamen, kreves det at studenten har fullført en prosjektoppgave. Studenten skal velge et emne og skrive en teoretisk fordypningsoppgave på mellom 2500 – 4000 ord. Det skal planlegges og utføres fire behandlinger på tre ulike klienter i henhold til det valgte emnet. Emner kan hentes fra fagplanen og utdannelsen på Hud og Spa Akademiet. Studentene må dokumentere eget arbeid, derfor er det nødvendig å ta bilder mens alle behandlinger utføres.

DIPLOM:
Det prestisjetunge CIDESCO-diplomet tildeles kandidater som har bestått CIDESCO-eksamen og dokumentert at de har oppnådd minst 600 timers relevant arbeidserfaring etter bestått eksamen.

HVORFOR VELGE EN CIDESCO GODKJENT SKOLE?
Som student ved Hud og Spa Akademiet vil du etter endt utdannelse kunne gjennomføre en internasjonal, prestisjefylt eksamen med en CIDESCO sensor. Et internasjonalt Cidesco-diplom er en utmerkelse og et kvalitetsstempel som åpner mange spennende dører og jobbmuligheter både i Norge og i utlandet.