Læreplaner

Vår læreplan tilfredsstiller offentlige kompetansemål VG2 og VG3, samt krav for medlemsskap internasjonale hudpleieforbundet CIDESCO  (Comité International d´Esthetique et de Cosmetologie).

Vår læreplan er godkjent av Statens lånekasse for utdanning, og dette sikrer deg gode studielån og betingelser.

Etter kunnskapsløftet fra regjeringen må alle private yrkesfaglige utdannelser gjennomføre privatisteksamen.
Dette er de eksamener som rapporteres til lånekassen for å få godkjent lån, stipend og skoleåret. Les mer på UDIR sine sider om de enkelte eksamener.

For at du skal ha unike fortrinn fremfor andre terapeuter har vi valgt å utvide den tradisjonelle hudpleieutdanningen med fotpleie og spaterapi i kombinasjon med årtusen gammel akupunkturfilosofi.

TEORI

ANATOMI OG FYSIOLOGI

Læren om kroppens oppbygning og funksjon inkludert organsystemene; cellebiologi, vev, skjellett, muskler, sirkulasjonen, blod,respirasjon, fordøyelsen, urinveiene, metabolismen, endokrinologi, reproduksjon, nervesystemet, lymfesystemet og immunologi.

DERMATOLOGI

Læren om hud, hår, negler. Anatomi og fysiologi. Forandringer og sykdommer i hud, hår og negler.

PATOLOGI

Sykdomslære som følger organsystemene, herunder diabetes, revmatisme, hjerte/kar sykdommer, stoffskifte m.m

HYGIENE

Mikrobiologi, smittespredning, sterilisering, desinfeksjon, klinikk og spa hygiene og personlig hygiene.

KOSMETISK KJEMI

Grunnleggende og organisk kjemi med hovedvekt på kosmetiske produkters innhold, sammensetning og effekt. Produktverksted med produksjon av hudpleieprodukter og kremer.

FYSIKK

Grunnleggende fysikk med hovedvekt på elektrisitet og bruk av apparater innenfor hudpleiefaget.

ERNÆRINGSLÆRE

Samspillet mellom kosthold, mosjon, helse og skjønnhet. Grunnleggende prinsipper om blant annet næringsstoffene, vitaminer og vektkontroll.

KINESISK AKUPUNKTURFILOSOFI

Meridianlære, ansiktsdiagnose, forholdet mellom muskler og indre organer m.m.

ØKONOMI

Regnskap, finansiering, forsikring, markedsføring, salgsteknikk m.m.

PRODUKTKUNNSKAP

Grundig produktkunnskap for ansikt og kropp til bruk under utdanningen. Informasjon om aktuelle hudpleieprodukter i hudpleiebransjen.

EMNER

Ergonomi, førstehjelp, kosmetisk kirurgi, HMS helse – miljø – sikkerhet, bærekraftig utvikling, universell utforming m.m

PRAKSIS

ANSIKTSBEHANDLING

Hudanalyse, behandlingsmål, dyprens herunder rengjøringsteknikk og peelinger, elektroterapi ansiktsmassasje, valg av serum, masker og kremer. Gi individuelle råd til klienter om hudens funksjoner og foreslå målrettede produkter til hjemmebehandling. Microdermabrasjon (hudsliping), microneedling, fruktsyrepeelinger, m.m

FARGING

Farging av øyevipper og bryn. Design av bryn. Permanent bøy av øyenvipper. Vippeforlengelse/extension.

MAKE UP

Fargelære og fargevalg. Dag- og kvelds makeup. Brudemakeup. Farge – og stil analyse.

HÅNDPLEIE OG FOTPLEIE

Hender, føtter og neglens anatomi, negle og knokkelforandringer og sykdommer. Filing, forming og lakk av negler. Neglebåndspleie. Fjerning av hard og inngrodd hud og negler. Elektroterapi til fotpleie. Føring av journal. Hånd- og fotmassasje. Ulike lakkteknikker, fransk lakk og shellac. Spa-manicure og spa-pedicure.

KROPPSBEHANDLINGER

Kroppsanalyse, behandlingsmål, figurvurdering, kroppspeelinger påføring og teknikker, kroppspakninger – utrensende, avslappende, oppstrammende, aktiviserende. Aromaterapi, svensk massasje, bambus massasje, indian head massasje, massasje med varme og kalde steiner, sjokolademassasje, selvbruningsbehandlinger. Elektroterapi for kropp herunder muskelstimulering, cellulitt m.m. Kinesisk akupunkturfilosofi med meridianlære, ansiktsdiagnose, forholdet mellom muskler og indre organer, innføring i soneterapi, kopping og ørelysbehandling. Hydroterapi i samarbeid med det ærverdige Britannia Spa og det folkelige Pirbadet i Trondheim.

ELEKTRISK EPILERING

Permanent fjerning av sjenerende hårvekst, fibrom/stilkvorter og overfladiske blodkar med diatermi, elektrolyse og blend.

DEPILERING/VOKS

Midlertidig hårfjerning med ulike voksmetoder. Ansikt, kropp, brasiliansk og hollywood.

PRAKTISK APPARATLÆRE

Vapozon, frimator, høyfrekvens, iontophorese, desinkrustasjon, vacuum-suction, depilasjonsapparater, epilasjonsapparater, muskelstimulatorer, microdermabrasjon, microneedling m.m.

SALONGRUTINER

Kundebestilling, salg av behandlinger og produkter, informasjon om hjemmebehandlingsprogram, etikk i salgsarbeidet, draperingsteknikker, håndduksteknikker, pleie av salong og salongutstyr.

PRODUKTVERKSTED

Kunnskap om og produksjon av egne hudpleieprodukter.

ØREHULLING OG PIERCING

Vi lærer gjennomhulling av øre, nese og navle.

TANNBLEKING

Vi lærer å utføre kosmetisk tannbleking, en populær behandling i klinikkene.

STUDIEBESØK PÅ SPA

Vi besøker spa og klinikker for å lære om ulike forretningsideèr og design.

GJESTEFORELESERE

Besøk av gjesteforelesere og leverandører til hud – fot – og spa bransjen.